9 порад, щоб покращити навчання.


9 порад, щоб покращити навчання.

Безперечно, не існує єдиного стандартного методу для всіх дітей, щоб покращити бажання вчитися. Все це потрібно підбирати індивідуально для кожної особи, але існують рекомендації, в яких кожен для себе знайде щось корисне. Систематизувати їх у постійні навички та з часом помітите, як це перейде у звичку, яка змінить життя на краще.

  1. Плануйте час раціонально.

Всім здається, що свої справи планувати це займає зайвий час, а щоденники, списки тим паче нікому не потрібні. Навпаки, якщо на тиждень складаєте план, чітко, розписуючи кожен день, все погодинно, самі побачите з часом, що ви все встигли зробити. Недаремно психологами доведено, що всі цілі чітко занотовані, виконуються завжди, немовби все це програмуєте у голові. В кінці місяця підбийте підсумки, що із запланованого виконали, самі будете здивовані результатом.

  1. Концентрація уваги на уроці.

Не уважність – це одна із причин, чому важко вчитися. Існує вислів: «Смотрю в книгу – вижу вигу». Він має на увазі відсутність будь-якої уваги. Багато учнів просто не слухають, про що говорить вчитель. Їхні думки про новий смартфон, ігру, друзів, стосунки тощо. Через то і не сприймають матеріал, не розуміють пояснення вчителя. Коли відкинути всі зайві думки, уважно слухати вчителя, коротко занотовувати основний матеріал, ви краще будете сприймати матеріал, все розуміти. А хто має хорошу пам'ять і не обов’язково весь цей матеріал перечитувати вдома. На стендах https://stend-sg.com/stendy-dlya-shkoly/kabinet-psihologa/komplekt-stendov-citaty-o-vospitanii-detey багато корисної інформації.

  1. Занотовувати конспекти.

Ще раз повторюємося занотовуйте матеріал, якщо записувати головні теми, тези, правила тощо з уроків, це краще запам’ятовується. Ми ж краще пам’ятаємо, коли це записуємо, або робимо та й для контрольних робіт це буде хороша «шпаргалка», її також можна побачити на стендах від https://istend.com.ua/ru-ru/stendy/stendy-dlya-shkoly/stendi-nush/.

  1. Читайте свої нотатки.

Крім того, що ви пишете конспекти їх потрібно систематично прочитувати, щоб інформація краще залишалася у голові.

  1. Робіть доступні записи.

Конспект має бути написаний максимально просто для читання та сприймання інформації. Може комусь краще робити ці конспекти у формі малюнків (ейдос-конспект) є безліч варіантів запису, оберіть, який підійде саме вам та користуйтесь ним.

  1. Задавайте питання.

Якщо щось не зрозуміло питайте вчителя, не бійтеся ставити запитання. Якщо соромно при всьому класі спитати, підійдіть до вчителя на перерві, щоб він вам пояснив те, що цікавить, не зрозуміло. Вчителям подобаються допитливі учні та тим паче, він буде знати, що ви його слухали, цікавитеся його предметом.

  1. Кімната для навчання.

Важливе значення має місце де дома виконуєте уроки. Попросіть батьків, щоб допомогли зробити затишну атмосферу в дитячій кімнаті, було багато світла, хороша шумоізоляція, постійно провітрювати кімнату, коли вчитеся щоб ніхто не турбував тощо.

  1. Робіть перерви між навчанням.

Потрібно робити перерви приблизно 30 хвилин, між виконанням домашніх завдань, випийте чай, зробіть фізичні навантаження, головне. Переключити свою увагу на щось інше. Можна деякі домашні завдання виконувати на вихідних, щоб не так сильно втомлюватися після уроків.

  1. Групові заняття.

Спробуйте групові, або колективні заняття, можливо вони покращать вашу мотивацію до навчання. Є такі діти, яким нудно самим виконувати уроки, а саме така форма навчання мотивує. Буде до кого рівнятися, зрозумієте, як кожен учень сприймає інформацію.